WAAROM HET WELKOMHUIS

Doelgroep

Het Welkomhuis richt zich op mantelzorgende gezinnen waar kinderen of één van de ouders chronisch ziek is of gehandicapt.

Doel

Aan het mantelzorgende gezin een vakantie aanbieden waarvan men kan genieten en nieuwe energie opdoen.

Missie waar staan we voor

Voor mantelzorgende gezinnen met jonge kinderen is vakantie een eerste levensbehoefte. Tijdens een Welkomhuisvakantie doen ze nieuwe energie op, ze tanken bij om het dagelijkse leven met de zorg weer aan te kunnen. Het Welkomhuis is de ideale accommodatie voor gezinnen waarvan één of meerdere van de kinderen of één van de ouders chronisch ziek of gehandicapt is.

Een nieuw mantelzorg-vakantiehuis is hard nodig.

De nieuwe accommodaties van het Welkomhuis zijn volledig geschikt en aanpasbaar om als geheel gezin er te verblijven met privacy en comfort. Naast het verblijf en de professionele zorg wil het Welkomhuis het gezin laten genieten van het echte vakantiegevoel. De prachtige omgeving van Het Hulsbeek biedt daartoe veel mogelijkheden. Ook wordt in overleg door het Welkomhuis entertainment, gezelligheid en lotgenotencontact geboden. Kortom de mogelijkheid om te genieten van een bijzondere vakantie.

Een gezinslid met een beperking kan een zware druk leggen op een gezin. En ook zo’n gezin snakt soms naar een complete vakantie. Maar ze willen het gezinslid dat beperkingen heeft ook op vakantie dichtbij houden vanuit zorg en betrokkenheid. Het Welkomhuis wil het gezin ontzorgen door een geschikte accommodatie en professionele zorg te bieden. Tijdens een Welkomhuisvakantie doen ze nieuwe energie op, ze tanken bij om het dagelijkse leven met de zorg weer aan te kunnen.